Företagsfilosofi

Om vårt företags filosofi

Vår strävan med vårt företag Wellbeez holistisk hälsa är att kunna erbjuda förbättrat välmående och hälsa till våra kunder med holistiska och alternativa hälsobringande metoder,  dels med metoder som kommer från egen kultur och dels sådana som har lång historia bakom sig inom den österländska traditionen att förebygga och värna hälsan samt behandla, lindra och bota olika obalanser, åkommor och sjukdomstillstånd.

Välmående

Namnet Wellbeez  syftar till det engelska ordet, ”wellbeing”  eller ”be well”  som på svenska kan översättas till att må bra och välmående.   Vårt mål är att våra behandlingar kan ge  välmående och hälsa med helhetssyn.  Begreppen är svåra att definiera så att de passar för alla, men de flesta är nog eniga om att välmående är ändå någonting mycket positivt som alla vill uppnå – en känsla av att ha en balans och harmoni i livets olika områden så att livet flyter i sin stilla gång utan några oövermäktiga motgångar. Att ha någon slags makt över sitt liv och att kunna styra sitt liv med egna villkor. Att känna känslan att må bra i hela kroppen – att känna känslan ungefär som man har mått som allra bäst. Att känna tryggheten som man kanske kände när man var i mammas famn när hon ammade dig eller man höll pappas hand på en promenad vid en vacker strand när solen sken och allt var bara vackert och fint. Eller den känslan att sitta med en fiskespö vid stranden och uppleva tystnaden och känna fridfullheten inom sig och i naturen runt om sig. Eller att lyssna på ett vackert musikstycke och ”försvinna” med melodin långt borta till ett ”gudomligt” tillstånd.

Vi alla har våra olika referenspunkter vad det betyder att må bra – men de flesta människor kan ändå väl hålla med, att det är ”en känsla” – och den är inte heller något som man kan riktigt ta på. Man bara vet !  När man mår bra, så strålar det ut och även andra kan se och känna det tydligt. Man kan nog också säga att man är tillfreds med sig själv och är lycklig.

Holistiskt / Helhet

Holistisk betyder ju ”helhet” och innebär för oss att vi är mån om att hjälpa hela dig på bästa sätt,  med kropp, själ och sinne. Både våra utbildningar och lång erfarenhet inom vedertagen västerländsk medicin som sjuksköterskor och genom mångåriga studier inom den traditionella österländska läkekonsten har gett oss verktyg och metoder att se och behandla människan som en helhet med kropp, själ och sinne.

Att få hela dig att må bättre är vårt varmaste önskan. Att kunna hjälpa dig, där du är. Att kunna hjälpa just dina behov och önskningar i sin helhet. Du kan läsa mera om våra olika metoder och behandlingsformer övrigt här i våran hemsida.

Hälsa

När man pratar om hälsa, så kan man prata antingen om det friska eller om det sjuka .  Hälsa kan  vara väldigt olika för olika människor. Man kan ändå må bra och leva ett rikt liv trots olika skavanker. Helheten trots brister eller bilden av sig själv kan ändå vara positiv och framförallt kan man känna som person att man är tillfredsställt och nöjd med sitt liv. Att vara fullständigt frisk eller vacker är både utopi och strider emot naturlagarna eftersom vi ständigt utsätts på inre och yttre påfrestningar.  Det är däremot viktigt att ta hand om sig själv och  vårda och värna om sin kropp och själ med hälsosamma handlingar, så som att äta bra och hälsosamt, vila och sova tillräckligt, motionera eller yoga.  Att unna sig med bra  och  välgörande behandlingar t.ex. med massage eller annat som hjälper kroppen att må ännu bättre men också viktigt  att ge kulturell näring åt sinnet bland annat med musikupplevelser, teater m.m.  Man ska inte heller glömma sina andliga behov. När man tillfredsställer alla sina behov, är att respektera sig själv och ge sig själv de bästa förutsättningar att kunna må bra i alla lägen. Det ger förutsättningar att klara av när livet stormar och andra sidan flyta med i lugna vågor när livet är snällare mot oss.

De gånger när ohälsan ändå är ett faktum eller när någonting oväntat sker, är det som någon skulle dra undan mattan, kan man hamna i situationen att man inte hittar någon utväg.  Om allt  bara ser svart ut, då kan det hända att man  fastnar  i motgångar. Men det underbara med livet ändå är, att för det mesta, kan man göra något åt. När det gäller hälsan, så även om man inte alltid kan bota, så oftast kan man ändå lindra och  kan göra saker lättare hanterbara både fysiskt och mentalt.

Med de alternativa och komplementära metoder och behandlingar som vi i Wellbeez holistisk hälsa kan erbjuda – kan vi hitta en behandlingsmetod som passar bäst just dig och dina behov. Det som sagt är viktigt att ”se” hela människan,  dess alla delar, då kropp, själ och sinnet vävs ihop till en helhet. Att också upptäcka om det finns djupliggande orsaker till besvären och därmed kanske komma åt ” kärnan” som har lagt grunden till besväret. Vi vill också hjälpa till att hitta de bästa behandlingsformerna som gynnar din hälsa – antingen med bara en metod eller kombinera med två eller fler. Vi i Wellbeez holistisk hälsa vill ge dig vårt bästa med vårt kunnande och välkomnar dig hjärtligt att kontakta oss när du känner att du har skärskilt behov, vill förebygga ohälsa eller vill träna yoga, men även också när du ”bara” vill unna dig en välgörande behandling med t.ex. massage.

Comments

  1. Pingback: goodrx com aurogra
  2. Pingback: ivermectin generic
  3. Pingback: tab ivermect 375
  4. Pingback: stromectol 400
  5. Pingback: clomiphene drug
  6. Pingback: ivermectin 12mg
  7. Pingback: viagra capsule

Comments are closed.